در آتشسوزی جنگلهای مریوان چهار تن از فعالان زیستمحیطی جان خود را از دست دادند. درباره علت آتشسوزی و نحوه مرگ این چهار نفر ابهامات زیادی وجود دارد. عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، جانباختن فعالان محیط زیست مریوان به نامهای شریف باجور، امید کهنەپوشی، رحمت حکیمینیا و محمد پژوهی را تسلیت گفت. او اقدام آنان برای کمک به اطفای حریق در جنگلهای مریوان را ستود و گفت که آنها از لحظات ابتدایی آتشسوزی جنگلهای مریوان برای خاموش کردن آتش به منطقه وقوع حریق شتافتند. کلانتری در پیام خود یادآور شد: «یکبار دیگر آتش به جان درختان بلوط زاگرس افتاد و متاسفانه این بار نه تنها به درختان و پوشش گیاهی رحم نکرد بلکه باعث جانباختن چهار نفر از عاشقان و حافظان محیط زیست و طبیعت مریوان شد.» عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور ایران معاون رئیس جمهور اشارهای به نحوه کشته شدن فعالان زیستمحیطی نکرد، اما سرهنگ قاسم سبزعلی، فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری درباره علت درگذشت این فعالان گفت: «پزشکی قانونی تایید کرده است که فوت چهار ن
پستها
نمایش پستها از اوت, ۲۰۱۸
نگیسا شهبازی، از فعالین مدنی و زیست محیطی ساکن ایلام، پس از بازداشت بە زندان مرکزی این شهر منتقل شدە است.
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
گزارش نقض حقوق طبیعی محیط زیست ایران در مرداد ماه ۱۳۹۷
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران که در تبلیغات مداوم خود مدعی توسعه و پیشرفت کشور است و ما در عالم واقعیت مواردی غیر از پیشرفت را لمس میکنیم. استفاده حداکثری از منابع ملی برای سرپا نگاهداشتن اقتصاد بیمار، آلوده کردن بی پایان محیط زیست در اثر بکارگیری این منابع و آلودگیهای افسار گسیخته صنعتی، موارد چندی است که می توان به آن اشاره کرد. مدیریت دولتی ایران با این همه اقتدار نمایی که از خود نشان می دهد حتی قدرت تفکیک و دفع اصولی زباله های شهری را ندارد و هر سال بیشتر از قبل آب ، خاک و هوای کشور را در سکوت و بدون اشاره به آینده محیط زیست و آیندگانی که قرار است در این سرزمین زندگی کنند تخریب می کند. نکته عجیب آنکه رهبر جمهوری اسلامی سند آموزشی ۲۰۳۰ را که در آن به صورت سیستماتیک و مشترک با همه دنیا حفظ محیط زیست و منابع آن برای نسلهای آینده در طول ۱۲ ساله تحصیلی در مدارس را آموزش می دهد، رد کرده است و آنرا مغایر با آموزه های دینی می داند، همچنین در قانون اساسی نیز اتخاذ تصمیم های غیر منتطقی گنجانده شده است که یک نمونه آن اصل دوم – بند۶- الف که (اجتهاد مستمر فقهای جامع الشرایط بر اساس کتاب و
مرگ چهار فعال زیست محیطی مریوان به دنبال آتش سوزی.
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
در پی بروز آتش سوزی و انفجار در نواحی جنگلی نزدیک به مریوان در استان کردستان ایران، رسانه ها از مرگ چهار فعال زیستمحیطی و مصدومیت تعدادی دیگر خبر میدهند. مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفتگو با شبکه خبر صدا و سیما مرگ چهار نفر را تایید کرده و افزوده: "منطقه آلوده به مین بوده و متاسفانه انفجارهایی هم در منطقه صورت گرفته است." خبرگزاری ایرنا به نقل از منابع محلی نوشته: "منفجر شدن مهمات جنگی به جای مانده از جنگ تحمیلی موجب آسیب وارد شدن به این افراد شده و مصدومان حادثه با استفاده از بالگرد اوژانس هوایی به مراکز بیمارستانی در مریوان و سنندج منتقل شده اند." ایرنا به نقل از همین منابع افزوده افرادی که جان خود را از دست داده اند "چهار نفر از فعالان زیست محیطی مریوان" بوده اند و مرگ آنها "در جریان تلاش برای خاموش کردن آتش سوزی جنگل" رخ داده است.
سرنوشت محمد دشتی فعال محیط زیستی در هاله ابهام !!!
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
کلانتری: قوه قضائیه گفته پرونده فعالان محیط زیست زندانی را پیگیری نکنید!!!
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
رئیس سازمان محیط زیست ایران اعلام کرد که قوه قضائیه به این سازمان «دستور داده است که وضعیت فعالان محیط زیستی بازداشت شده را پیگیری نکند. عیسی کلانتری روز دوشنبه ۲۲ مرداد در بازدید از خبرگزاری ایرنا تاکید کرد که وزارت اطلاعات اعلام کرده که مدرکی درباره جاسوسی این افراد وجود ندارد. به گفته آقای کلانتری، با این حال قوه قضائیه هنوز تکلیف بازداشت شدگان را مشخص نکرده و به سازمان محیط زیست نیز اعلام کرده، این پرونده «به شما ربطی ندارد و آن را پیگیری نکنید». وی همچنین گفت که فعالیت سازمانهای غیر دولتی فعال درحوزه محیط زیست «راکد» شده و آنان دچار بلاتکلیفی هستند که «تا کجا فعالیت کنند که به آنها انگ جاسوسی زده نشود.
انتشار گزارشهای خام تغییر اقلیم در ایران ممنوع شد
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
بر اساس ابلاغیه یک مسوول اجرایی به تعدادی از اعضا کابینه و مسوولان مهم اجرایی، با تشریح نحوه دسترسی این مسوولان به نتایج پژوهشهای بین المللی معتبر در زمینه تغییر اقلیم و اتفاقات سرزمینی ، کارشناسان دستگاه مسوول، می توانند نظارت و بازنگریهایی را در خصوص گزارش های نهاد مرجع پیرامون وضعیت اقلیمی کشورمان، به انها ارایه کنند.
کنوانسیون های بین المللی زیست محیطی و مشارکت ایران
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
کنوانسیون های بین المللی زیست محیطی و مشارکت ایرانرشد روزافزون آلودگی و تخریب محیط زیست و بروز بحران های پی درپی زیست محیطی باعث شد دولت ها از حدود چهار دهه قبل به طور جدی به تکاپو افتاده تا چاره یی بیندیشند. به این ترتیب تاکنون حدود ۲۸۰معاهده و موافقت نامه بین المللی و منطقه یی در زمینه حفاظت محیط زیست و مسائل مرتبط با آن منعقد شده است که از این میان حدود ۷۰ کنوانسیون و پروتکل جنبه جهانی داشته و مابقی منطقه یی است. عزم جهانی برای حفاظت محیط زیست با تشکیل نخستین کنفرانس جهانی سازمان ملل متحد درباره انسان و محیط زیست معروف به «کنوانسیون استکهلم» در سال ۱۹۷۲در سوئد جنبه عینی پیدا کرد، به طوری که حق برخورداری انسان از محیط زیست سالم هم طراز با حقوق بشر شناخته شد. در این میان ایران نیز به تعدادی از کنوانسیون ها و پروتکل ها پیوست و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ملی، اجرای اکثر آنها را بر عهده دارد.
زاینده رود جاری شد.....
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
اصفهان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان اصفهان اعلام کرد: دریچه های سد زاینده رود از ساعت 6 صبح یکشنبه بازگشایی و آب در رودخانه زاینده رود برای رسیدن به اصفهان، جاری شد . مسعود میرمحمد صادقی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: اکنون حجم خروجی آب از دریچه های سد زاینده رود به 60 مترمکعب در ثانیه افزایش یافته و امید است که آب رودخانه تا روز سه شنبه به کلانشهر اصفهان و پس از آن به شرق شهرستان اصفهان برسد. وی با اشاره به رای کمیته پنج نفره برای استفاده بهره برداران از آب زاینده رود، میزان آب رها شده در بستر زاینده رود را 60 متر مکعب بر ثانیه و جریان آن را 22 روز اعلام کرد. کمیته پنج نفره تصمیم گیر برای استفاده بهره برداران از آب زاینده رود متشکل از مدیر عامل آب منطقه ای استان، نماینده استاندار، فرماندار اصفهان، نماینده کشاورزان و نماینده جهاد کشاورزی استان اصفهان است. میرمحمد صادقی، هدف از بازگشایی زاینده رود را کشت کشاورزان بویژه در شرق اصفهان عنوان کرد. پیش از این، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان میزان آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود را حدود
باغات غرب اصفهان در خطر نابودی!!!
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
مهدی صفرخانلو در گفت و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان لنجان، با بیان اینکه رهاسازی آب سد زاینده رود به میزان ۳۵ مترمکعب در ثانیه آغاز شده است، اظهار کرد: متاسفانه تغییر اقلیم، کاهش بارندگی و خشکسالی باعث کاهش چشمگیر حجم ذخیره آب پشت سد زاینده رود نسبت به سالهای گذشته شده که نتیجه چنین وضعیتی، خشک شدن زایندهرود است. وی با بیان اینکه خشکسالیهای اخیر ضربات سختی را بر پیکره کشاورزی استان اصفهان و شهرستان لنجان وارد کرده است، تصریح کرد: متاسفانه بدلیل خشکسالی کشاورزی، درختان و باغات در معرض خطر نابودی قرار گرفتهاند و بر همین اساس استاندار اصفهان، فرمانداران شهرستانها، نمایندگان مجلس، تلاش بسیاری برای رهاسازی آب در بستر زاینده رود انجام دادند.
خشکی شالیزارهای مازندران
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
روستای ولوجاء در فاصله ۴۰ کیلومتری ساری مرکز مازندران است. در سالهای گذشته با داشتن حق آب سنتی از نکارود و جمع آوری آبهای سطحی امکان استفاده هم در بخش کشاورزی و پرورش ماهی با احداث آب بندان هایی به مساحتهای ۱۰۰ و ۷۰ هکتاری را داشته اند. آب بندان هایی ک مصرف ذخیره آبی آنها با مدیریت اهالی روستا و شورای محل صورت می گرفت. با کاهش بارندگی و عدم تخصیص حق آب از سوی مدیریت منابع آبی استان با دلیل کاهش ذخیره سد، هزار هکتار از زمین های کشاورزی بصورت با یر و ۲۵۰ هکتار شالیزار نیز خشک شده است.
احتمال عمدی بودن حریق هورالعظیم/ آخرین وضعیت پرونده فعالان محیط زیستی بازداشتی
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه امیدواریم تا پایان تابستان پرونده فعالان محیط زیستی بازداشت شده تعیین تکلیف شود، گفت: قوه قضاییه اعلام میکند که این موضوع به ما ربطی ندارد اما ما به عنوان شهروند حق دادخواهی در این زمینه داریم ضمن اینکه بلاتکلیفی این پرونده سمنهای محیط زیستی کشور را تحت تاثیر قرار داده است. به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در نشست خبری که امروز به مناسبت روز خبرنگار در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، در پاسخ به پرسشی در مورد سرنوشت فعالان محیط زیستی بازداشت شده اظهار کرد: کمیته چهار نفره دولت متشکل از وزیر کشور، وزیر اطلاعات، وزیر دادگستری و معاون حقوقی رئیس جمهور برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است و این موضوع را دنبال میکند. وی ادامه داد: وزیر اطلاعات در مجلس و دولت اعلام کرد که دلیلی برای جاسوس دانستن فعالان محیط زیستی بازداشت شده وجود ندارد اما قوه قضاییه میگوید من این موضوع را تشخیص میدهم که مقصر کیست و به شما ربطی ندارد.
هلیکوپترها نمیتوانند آتش هورالعظیم را مهار کنند / عراق باید همکاری کند.
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
منطقه خوزستان، عیسی کلانتری در حاشیه بازدید هوایی از تالاب هورالعظیم و کانونهای ریزگرد جنوب شرق اهواز که امروز (14 مردادماه) برگزار شد، اظهار کرد: آتشسوزی تالاب هورالعظیم در بخش کشور عراق رخ داده است. در مرحله نخست آتشسوزی بخش عراقی تالاب، با کمک سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری خوزستان پس از 10 روز موفق شدیم مجوزهای لازم را از کشور عراق برای مهار آتش با هلیکوپتر آبپاش اخذ کنیم که پس از دو سه روز تلاش، آتش مهار شد.
لینک اطلاعیه شماره ۱۰۲۵ کمیته دفاع از حقوق زنان در خصوص دختران و زنان ایرانی محروم از امنیت و حمایت قانون
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها