دلیل بازداشت فعالان محیط زیست در سنندج و شهرکرد: تحقیق درباره عدالت اجتماعی و منابع طبیعی.

برخوردهای امنیتی با فعالان محیط زیست در ایران همچنان ادامه دارد. در آخرین مورد گزارش شده نیروهای امنیتی شنبه ۲۷ بهمن آرمان وفایی و شاهو فرجی، دو فعال محیط‌زیست و از اعضای شاخه کردستان حزب وحدت ملی را در سنندج بازداشت کردند. مأموران وزارت اطلاعات همچنین یکشنبه ۲۸ بهمن در شهرکرد یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست و عضو کمپین «صدای پای آب» را دستگیر کرده‌‌اند. این افراد در ارتباط با پوشش گیاهی و جنگل‌های بلوط و همچنین مفهوم عدالت اجتماعی با توجه به دسترسی به منابع طبیعی فعالیت می‌کردند.
در پیوند با بازداشت‌های چند روز اخیر با اعظم بهرامی، روزنامه‌نگار حوزه محیط زیست گفت‌وگو کردیم:

اعظم بهرامی، کنشگر و پژوهشگر محیط زیست به زمانه گفت که بازداشت‌های تازه را خودسرانه می‌داند. به گفته او افراد بازداشت شده در ارتباط با پوشش گیاهی و جنگل‌های بلوط و همچنین مفهوم عدالت اجتماعی با توجه به دسترسی به منابع طبیعی فعالیت می‌کردند. به گفته اعظم بهرامی بسیاری از فعالان محیط زیست تهدید شده‌اند که دست از فعالیت‌های خود بردارند.
کانال تلگرامی «صدای پای آب» از «سناریوسازیهای امنیتی» علیه فعالان محیط زیستی ابراز نگرانی کرده است. در همین حال دوشنبه ۲۹ بهمن پنجمین جلسه هشت فعال محیط زیستی که به جاسوسی و به فساد فی‌الارض متهم شده‌اند، به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و مراد طاهباز، از یک سال قبل تاکنون در «بازداشت موقت» سازمان اطلاعات سپاه پاسداران‌اندکاووس سیدامامی، یکی از بازداشت شدگان در این پرونده به شکلی مشکوک در زندان جان باخت.
اعظم بهرامی در گفت‌وگوی خود با زمانه از عموم مردم دعوت کرد در شبکههای اجتماعی هشتگ‌های ساخته شده در حمایت از فعالان محیط زیست همچون «فعالین محیط زیست در زندان»، «برادرم را آزاد کنید» و «امید برای طبیعت» را دنبال کنند.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

غزل مثنوی: گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است....

اعتراف اجباری فعالان محیط زیست با شکنجه و تهدید.